ECHINACEA, o plantă de poveste

ECHINOS înseamnă în limba greacă "arici". Practic numele plantei trimite la tubiflora portocalie sau roșiatică, cu mulți țepi care se aseamănă cu căsuța aricilor de pădure. Echinacea este o plantă imunostimulantă care, aşa cum afirmă mulți cercetători de specialitate, ajută omul să se refocuseze pe propria sursă imunitară.

Echinacea este originară din America de Nord unde era foarte mult folosită de triburile indiene în special în cazul muşcăturilor de şerpi veninoşi.

Creşte până la 1,5 m înălţime şi are flori de culoare roşu-violaceu.

 

Propagând al iubirii ecou, natura oferă din nou şi din nou un necesar cadou umanităţii: Echinacea, floarea minunată, roz a imunităţii.
Michelle Rosenberg

 

ISTORIC

Echinacea purpurea a fost descoperită de exploratorii europeni în pădurile din sud-estul SUA în secolul al XVII-lea și a fost trimisă pentru prima dată în Anglia în 1699 de istoricul natural și reverendul John Banister, care fusese trimis în Virginia pentru a studia flora și fauna americană. Până în 1895 era populară în grădinile europene ca plantă medicinală și floare ornamentală. Germanii au început să îmbunătățească Echinacea purpurea în anii 1960, făcând selecții de soiuri. Popularitatea Echinacea purpurea a început să crească în anii 1980 și 1990, mai ales după ce Echinacea purpurea „Magnus” a fost distinsă cu premiul pentru plantele perene ale anului 1998 de Asociația plantelor perene.

CUM A FOST UTILIZATĂ TERAPEUTIC ECHINACEA?

Planta era întrebuințată extern pentru răni, arsuri și mușcături de insecte dar era și folosită și prin mestecarea rădăcinilor pentru dureri de dinți și infecții ale gâtului sau prin aplicații interne pentru durere, tuse, crampe stomacale și mușcături de șarpe.

În mod tradițional, nativii americani fie mestecau rădăcinile cu aromă de ardei, fie purtau rădăcinile pentru a le aplica pe post de cataplasmă.

Triburile Marii Câmpii ale nativilor americani, au folosit preparate din rădăcini de peste 400 de ani ca un remediu general. Americanii nativi i-au expus pe coloniștii europeni la echinacea care a fost utilizată pe scară largă în secolele al XVIII-lea și al XIX-lea pentru a trata scarlatina, sifilisul, malaria, otrăvirea sângelui și difteria.

Interesul coloniștilor albi a fost atras și de această plantă medicinală. Primul preparat Echinacea, cunoscut sub numele de Purificatorul de sânge Meyers, a ajuns pe piață în jurul anului 1880, cu indicații pentru reumatism, nevralgie și mușcături de șarpe. Cultivarea comercială a fost începută în Germania în jurul anului 1939 iar în Elveția, în jurul anului 1950. Chimiștii și farmacologii au devenit interesați de Echinacea și sunt acum cunoscuți mulți constituenți, cum ar fi polizaharidele, echinacozidele, acidul cichoric, cetoalcenele și alchilamide. Extractele prezintă proprietăți imunostimulante și sunt utilizate în principal în profilaxia și terapia răcelilor, gripei și afecțiunilor septice.

 

AȘADAR:

S-a demonstrat că echinacea stimulează sistemul imunitar și reduce lungimea și severitatea răcelilor, gripei, durerilor de gât, tuse, febră și infecții. Echinacea pare să potențeze substanțele chimice din organism care reduc inflamația, ceea ce ajută la reducerea simptomelor de răceală și gripă, deoarece nivelurile ridicate de inflamație pot intensifica atât simptomele gripei, cât și simțurile de răceală (precum și multe alte stări de sănătate problematice).

În 2006, un studiu realizat de cercetători din Elveția și Regatul Unit a furnizat pentru prima dată dovezi că un preparat specific de echinaceea are un efect preventiv împotriva infecțiilor gripale. În plus, s-a dovedit de atunci că:

  • Fără profilaxia echinaceei, riscul apariției infecțiilor recurente este cu 60% mai mare.
  • Persoanele cu un sistem imunitar slăbit (ca rezultat, de exemplu, al lipsei de somn, stres sau fumat) beneficiază în special de proprietățile terapeutice ale echinaceei.
  • Cercetătorii eminenți din domeniul profilaxiei echinaceei au concluzionat, de asemenea, că preparatele echinacea sunt în esență bine tolerate și nu au potențial de interacțiune. Prin urmare, administrarea pe termen lung este foarte recomandată.

PRODUSE RECOMANDATE PE BAZA DE ECHINACEA

 

ECHINACEA CAPSULE

Echinacea este o plantă extrem de inteligentă, considerată de mulți ca fiind planta imunității. Studiile efectuate de-a lungul timpului vin să confirme renumele câștigat de această plantă. Astfel, beneficiile rezultate în urma studiilor arată că întărește capacitatea de apărare naturală a organismului uman împotriva unor agresiuni interne sau externe, susține mecanismele de apărare nespecifică dar și faptul că îmbunătățește starea generală a organismului.
https://www.hofigal.eu/echinacea-extract-concentrat-capsulex05g-8.html

 

ECHINAVIT C

În asociere cu plante bogate în substanțe bioactive cu efect sinergic deosebit, acțiunea ECHINA VIT C a fost potențată în mod categoric. Specialiștii au descoperit că această combinație imbatabilă de cătină, roiniţă, măceş, echinacea, zmeur și in, aduce mari beneficii organismului. Ajută la menținerea funcţionării normale a sistemului imunitar, contribuie la încetinirea procesului de îmbătrânire precoce dar, în același timp este tonic general în astenia de primăvară.
https://www.hofigal.eu/echina-vit-c-60-compr-7.html

 

TINCTURĂ DE ECHINACEA

Tinctura de echinacea stimulează capacitatea de apărare naturală a organismului împotriva unor agresiuni interne sau externe și susține mecanismele de apărare nespecifică împotriva unor contaminanți. Menține sănătatea căilor respiratorii superioare în perioadele reci ale anului.
https://www.hofigal.eu/tinctura-de-echinacea-50-ml-140.html

 

CEAI ECOLOGIC DE ECHINACEA

Ceaiul ecologic de Echinacea se recomandă ca imunostimulent natural pentru buna funcţionare a sistemului imunitar.
https://www.hofigal.eu/ceai-ecologic-echinacea-57.html

 

Acest site utilizează COOKIES pentru a vă oferi cea mai bună experiență online.

Logare

Meniu

Coșul dvs

Nu există produse în coșul dvs